Subsidie rieten dak

Subsidie rieten dak

Tja, dat zou nog eens mooi zijn. Je gaat een rietgedekte villa bouwen en je krijgt er van de gemeente ook nog eens wat centen voor terug. “Kan dat dan?” hoor ik u zeggen. Ja, dat is inderdaad mogelijk. Maar dat vindt slechts plaats in een enkel geval. De vraag of ook u in aanmerking komt voor subsidie rieten dak, is vooral afhankelijk van de geldende regels en voorwaarden. Zo kunnen deze regels in een specifiek geval landelijk zijn opgesteld. Ook is het mogelijk dat in sommige gevallen de regelgeving hieromtrent juist provinciaal of gemeentelijk is opgesteld. Kortom, als u daadwerkelijk wil weten hoe het zit, rest u maar één ding. Ga naar de gemeente en vraag naar de mogelijkheden.

Criteria voor subsidie rieten dak

Subsidie rieten dakVoordat we u linea recta naar de ambtenaren van het gemeentelijk apparaat toesturen, geven we u een aantal aspecten die betrekking hebben op het recht op subsidie bij het plaatsen c.q. vervangen van uw rieten dak:

  • Subsidies voor nieuwe daken worden zelden gegeven;
  • Subsidies voor bestaande rietgedekte panden kunnen wel worden gegeven;
  • In welke gemeente staat uw pand of wordt het gebouwd?;
  • Bestaat er specifieke regelgeving in uw gemeente betreffende subsidie op rieten daken?;
  • Hoe oud is uw pand?;
  • Hoe gezichtsbepalend is uw pand?

Rietgedekte villa bouwen – wat is de waarde voor de gemeente?

In de besluitvorming zal veel afhankelijk zijn van de waarde van uw pand voor de betreffende gemeente. Gaat u een nieuwe rietgedekte villa bouwen en is wellicht nog niet eens bekend hoe de villa eruit komt te zien, dan is de waarde voor de gemeente en de directe omgeving van uw nieuwe villa minimaal. Daarmee is dus ook de kans op subsidie rieten dak minimaal. Daarom is het sowieso handig om uzelf op tijd te informeren. Overheidsinstanties hebben doorgaans kleine budgetten voor het verstrekken van dit soort subsidies. Wellicht dat u meer kans op subsidie hebt als u op tijd aan de bel trekt. Of misschien is het een goed idee om uw bouwplannen – indien mogelijk natuurlijk – af te stemmen op de voorwaarden van gemeente, provincie of landelijke overheid. Al blijft dat gevaarlijk, omdat overheidsinstanties hun plannen in dezen tussentijds kunnen wijzigen.

Mocht het na een bezoek aan de gemeente nog niet duidelijk zijn of u in aanmerking komt voor subsidie, informeer dan eens bij (ons) Bouwbedrijf Lichtenberg. Zeker in (onze) de vestigingsplaats Rijssen en de omliggende plaatsen (zijn wij) is Bouwbedrijf Lichtenberg op de hoogte van de subsidiemogelijkheden. Gaat u dus een rietgedekte villa bouwen? Vraag ons dan zeker naar de mogelijkheden. Het zou tenslotte zonde zijn als u er later achter komt dat u een aanzienlijke subsidie bent misgelopen.

<<< terug naar overzicht