Rietgedekte villa bouwen Aerdenhout 3

Rietgedekte villa bouwen Aerdenhout 3

Deze prachtige rietgedekte villa met asymmetrische kap staat in Aerdenhout en is eveneens een onderdeel van het plan `Haringbuys`. Bij dit plan worden in sommige gevallen specifieke eisen en richtlijnen gesteld, bijv. dat het oprit plaats moet bieden aan 2 auto´s en dat de woning minimaal 5 meter uit de erfgrens moet komen te staan. Ook krijgt men van de gemeente een boom cadeau die bij voorkeur in de zijtuin moet komen te staan.

De hoge kap is gesitueerd aan de kant van het oprit. Hierdoor loopt het dak aan de lage zijde wat mooier over in de tuin. De witte gevel met fraaie bakstenen plint en het zwarte potdekselwerk geeft een prettige uitstraling. Doordat deze woning over zeer veel ramen beschikt, is er veel lichtinval wat als zeer prettig wordt ervaren.

Het woon- en keukengedeelte is door middel van openslaande deuren gescheiden van elkaar. Op de begane grond bevindt zich naast het woon- en eetgedeelte eveneens een werkkamer. Boven zijn drie slaapkamers te vinden, waarbij de hoofdslaapkamer over een eigen badkamer en een inloopkast beschikt. Als extra is er ook een aparte ruimte gemaakt voor de wasmachine en droger.

De prachtig aangelegde tuin zorgt voor een fantastisch resultaat van het plan `Haringbuys´