Opleverkeuring van een rietgedekte villa

17. Rietgedekte villa bouwen, villa detail dakkapel

Een rietgedekte villa bouwen – of laten bouwen – is een mooi streven. Uw rieten dak zal er ongetwijfeld fantastisch uitzien. Zeker als het lentezonnetje er zo heerlijk op schijnt, is uw nieuw dak een lust voor het oog. Maar wat als het regent? Hoe zal het zijn als het werkelijk met bakken uit de hemel komt? Ziet uw rieten dak er dan nog steeds zo mooi uit? En weet u zeker dat het riet dusdanig professioneel is gelegd, dat het de ergste regenbuien en stormen kan doorstaan? Wij willen u niet bang maken, hoor. Feit is echter wel dat een opleverkeuring van uw rieten dak van groot belang kan zijn. Pas dan bent u er écht zeker van dat uw rieten dak van hoogstaande kwaliteit is.

Vakfederatie Rietdekkers

06 Opleverkeuring van een rietgedekte villaLaat u een rietgedekte villa bouwen, dan moet de kwaliteit van uw dak optimaal zijn. Maar wie bepaalt dat eigenlijk? Wie beschikt over de juiste kennis om uw rieten dak op een degelijke wijze te inspecteren? Gelukkig is er een instantie die kundig genoeg is om dit uit te voeren. Bij de Vakfederatie Rietdekkers kunt u als particulier terecht voor een onafhankelijke keuring. De medewerkers van deze vakfederatie beschikken zowel over de juiste kennis als de benodigde middelen voor het professioneel uitvoeren van de beoogde keuring. Aangezien de Vakfederatie Rietdekkers deze keuringen reeds jarenlang uitvoert, is zij voor elke bezitter van een nieuw rieten dak de ideale instantie om te raadplegen.

Een rietgedekte villa bouwen – de keuring

De Vakfederatie Rietdekkers zorgt voor een volwaardige keuring van uw rieten dak. Na de keuring weet u zeker dat de uitvoering van het dekken van uw dak op een correcte wijze heeft plaatsgevonden, of juist niet. Daarnaast geeft de keuring u ook de zekerheid of de gebruikte middelen deugdelijk en van een optimale kwaliteit zijn. De betreffende keurmeester gaat dus letterlijk bij u het dak op. Daar worden alle controles uitgevoerd en wordt gekeken of de rietdekker heeft voldaan aan de verplichtingen die u van een ervaren vakman mag verwachten. De bevindingen van de inspecteur worden schriftelijk vastgelegd en zijn vanaf dat moment inzichtelijk voor elke belanghebbende.

Kosten van de keuring

Gaat u een rietgedekte villa bouwen – of zijn de werkzaamheden reeds geëindigd – dan is het aan uzelf om te bepalen of de genoemde keuring gewenst is. Maar realiseer u dat er aan het uitvoeren van zo’n keuring kosten verbonden zijn. Maak voor uzelf de juiste afweging. Hebt u genoeg vertrouwen in de partij die uw dak heeft gedekt en is deze aangesloten bij de genoemde vakfederatie, dan is het zeker een optie de betreffende keuring over te slaan. Hebt u dat vertrouwen echter niet – of slechts deels – en is het voor u financieel haalbaar, dan kan een gedegen keuring van de vakfederatie u in de toekomst veel problemen besparen.

<<< terug naar overzicht