Bliksembeveiliging rieten dak

3. Rietgedekte villa bouwen, villa epe veranda vooraanzicht

Het lijkt heel logisch. Maar is het dat ook? Ga je een rietgedekte villa bouwen, dan mag een deugdelijke bliksembeveiliging rieten dak eigenlijk niet ontbreken. Althans, zo redeneren we vaak. Toch is het niet helemaal waar dat we met ons rieten dak plotseling zo veel meer risico lopen. Als je een woning hebt met een rieten dak, dan zijn er wat betreft de bliksembeveiliging twee aspecten waarmee je rekening moet houden, namelijk: hoe groot is de kans op blikseminslag en wat zijn de gevolgen als dat daadwerkelijk gebeurt?

Kans op blikseminslag

Als we kijken naar het aspect ‘hoe groot is de kans op blikseminslag’ kan worden gesteld dat het risico op blikseminslag bij de aanwezigheid van een rieten dak niet groter is dan bij een woning met een ander dak. Twijfelt u echter nog over de aanschaf van bliksembeveiliging, schroom dan niet Bouwbedrijf Lichtenberg te vragen om advies. Als erkend specialist in onder meer een rietgedekte villa bouwen, zijn zij als geen ander in staat uw vragen te beantwoorden. Bouwbedrijf Lichtenberg zal u ongetwijfeld de volgende vragen gaan stellen:
1. Wat is de ligging van uw woning? Deze ligging is tenslotte van invloed op de kans op blikseminslag.
2. Hoe hoog is de top van uw woning en hoe verhoudt deze top zich tot andere woningen in uw directe omgeving?

Rietgedekte villa bouwen met bliksembeveiliging rieten dak

Plaats ik wel of geen bliksemafleider – het is altijd uw eigen keuze. In een enkel geval is de kans op blikseminslag te verwaarlozen. U kunt er dan voor kiezen af te zien van het plaatsen van een bliksemafleider. Doe dit echter met gegronde redenen, al dan niet middels het deskundig advies van een specialist. Heeft uw rietgedekte villa een schroefdak, een gesloten constructie dus? De 3. Rietgedekte villa bouwen, villa epe veranda vooraanzichtgevolgen van een blikseminslag zijn dan kleiner als wanneer uw woning niet over een schroefdak beschikt. Dat wil echter niet zeggen dat u kunt afzien van plaatsing van een bliksemafleider. Uw situatie is tenslotte uniek. Kortom, als u hierover twijfelt, ga niet over één nacht ijs. Een verkeerde beslissing kan enorme gevolgen hebben.

De kans op blikseminslag is doorgaans klein. Dat wil echter niet zeggen dat u onvoorzichtig met dit veiligheidsaspect moet omgaan. U begrijpt wellicht als geen ander dat een blikseminslag in uw woning met een rieten dak desastreus kan zijn. Zoals gezegd, laat u voorlichten door een specialist. Iedere situatie is anders. Ook die van u. Dus gaat u een rietgedekte villa bouwen – of hebt u deze reeds gebouwd – maak een juiste afweging voor de bliksembeveiliging rieten dak. Het is simpelweg té belangrijk.

<<< terug naar overzicht