Loodafwerking rieten dak

Loodafwerking rieten dak

Haast niets is mooier dan een rietgedekte villa bouwen. De aanwezigheid van riet maakt uw nieuw of bestaand huis tot een fraai plaatje. Echter, bij het plaatsen van een rieten dak zijn er behoorlijk wat afwerkingen die minutieus en correct uitgevoerd dienen te worden. In een eerder artikel spraken we al over de nokafwerking. Als gevolg hierop bespreken we in dit artikel de loodafwerking. Een juiste loodafwerking kan worden gezien als een onmisbaar aspect van het geheel, namelijk het plaatsen van een rieten dak. Wat komt er zoal kijken bij de loodafwerking en kunnen we als huiseigenaar kiezen uit de verschillende mogelijkheden?

Toepassing loodafwerking rieten dak

Op het moment van de afwerking van uw rieten dak met lood, kan er worden gekozen voor twee varianten, namelijk:

  1. Het lood wordt op het riet gelegd
  2. Het lood wordt in het riet gelegd

Loodafwerking op/in het riet

Loodafwerking rieten dakDe keuze die u maakt kan afhankelijk zijn van uw eigen smaak. Wellicht vindt u het niet mooi om steeds het lood op uw dak te moeten aanschouwen. Dat kan voor u een goede reden zijn te kiezen voor het plaatsen van lood in het riet, en er dus niet bovenop. Toch wordt in de meeste gevallen – in het geval van een rietgedekte villa bouwen – gekozen voor de variant ‘loodafwerking op het riet’ en niet voor ‘in het riet’. Waarom eigenlijk? Plaatsing van lood in het riet kent een aanzienlijk nadeel. Het riet dat zich net boven het ingedekte lood bevindt, zal vanwege de blootstelling aan het vele hemelwater eerder vergaan. Tevens kan het zo zijn dat door dit proces van verrotting van het riet het betreffende lood alsnog zichtbaar wordt. Het aanvankelijke voordeel – dat van het onzichtbaar maken van het aanwezige lood – is dan in zijn geheel verdwenen.

Rietgedekte villa bouwen – loodafwerking

Zoals gesteld levert de loodafwerking rieten dak een wezenlijke bijdrage aan het woongenot. Een goede loodafwerking is onontbeerlijk als het gaat om het weerstaan van de weersinvloeden als regen, sneeuw, hagel en wind. Lood is simpelweg onmisbaar als het gaat om het waterdicht maken van het rieten dak van uw villa. Gaat u een rietgedekte villa bouwen en hebt u behoefte aan specifieke informatie omtrent dit onderwerp, benader dan de vakmensen van Bouwbedrijf Lichtenberg. Zij weten alles van een rieten dak en de daarbij horende loodafwerking. Zij voorzien u vrijblijvend van de gewenste informatie.

<<< terug naar overzicht