Kosten van een rietgedekte villa bouwen

Kosten rietgedekte villa bouwen

De kosten van het plaatsen van een rieten dak kunnen hoog oplopen. Als u over een enorme villa beschikt – en dus ook over een groot dakoppervlak – is een goede calculatie vooraf geen overbodige luxe. In dit artikel beperken wij ons tot de kosten van het plaatsen van riet, de kosten voor een rietgedekte villa bouwen in zijn geheel bespreken we wellicht in een ander artikel. De centrale vraag is eigenlijk of het wel mogelijk is om exact weer te geven wat de kosten zullen zijn van het bedekken van uw dak met riet. Natuurlijk kunnen we tarieven noemen die in de buurt zullen komen van de uiteindelijke prijs. Toch is er een aantal aspecten dat van invloed is op de prijs die u uiteindelijk dient te betalen.

Rietgedekte villa bouwen is maatwerk

Kosten rietgedekte villa bouwenHet moge duidelijk zijn dat het bouwen van een villa maatwerk is. Een rietgedekte villa bouwen is dat eveneens. Het bepalen van de prijs is niet slechts een rekensom van lengte maal breedte. Het is echter wel dat het maken van zo’n rekensom u een aardig beeld geeft van wat de kosten zouden kunnen zijn. Na een inspectie van een van de deskundigen van Bouwbedrijf Lichtenberg wordt u verteld wat de richtprijs is en welke variabele aspecten meerkosten met zich mee kunnen brengen. Laat u vooraf goed informeren. Het plaatsen van een rieten dak is tenslotte een kostbare zaak.

Richtprijs rieten dak

De gemiddelde prijs van het plaatsen van een rieten dak komt ongeveer uit op € 100,- per vierkante meter. U begrijpt wellicht dat deze prijs per aanbieder kan variëren. Maar niet alleen het aspect ‘aanbieder’ kan van invloed zijn op de prijs. Er zijn meerdere variabelen die zorgen voor een lagere dan wel hogere prijs per vierkante meter. Bijvoorbeeld: ook de moeilijkheidsgraad van uw dak is bepalend voor de totaalprijs. Het kan tenslotte zijn dat uw dak een ronding of nokvorst heeft of dat u in het verleden een dakkapel heeft geplaatst. Dat zijn zaken die het proces bemoeilijken, of in ieder geval vertragen. Houd hier dus rekening mee tijdens de beraming van de kosten. Ook de geografische ligging van uw woning kan van invloed zijn op de prijs. Woont u in een dunbevolkt gebied, dan zijn de uiteindelijke kosten waarschijnlijk lager, omdat juist daar de bijkomende kosten (stortkosten afval, aanvragen vergunningen, etc.) doorgaans lager uitvallen

Gaat u een rietgedekte villa bouwen – of laat u deze bouwen – dan kunnen de kosten zoals hierboven gemeld per aanbieder verschillen. Realiseer u dat u niet per definitie het voordeligst uit bent als u kiest voor de goedkoopste aanbieder. Want het kan tenslotte zo zijn dat de goedkoopste aanbieder haar werk iets minder nauwkeurig uitvoert, waardoor u er in een later stadium een probleem bij heeft. Bouwbedrijf Lichtenberg gaan immer voor kwaliteit. Vraag bij hen daarom gerust een vrijblijvende offerte op. Dan komen zij op een geschikt moment bij u de situatie ter plekke bekijken.

<<< terug naar overzicht